CertifiedPersonalTraining.nl

Sport Prestatie Training

SPE

SPE staat voor ‘Sports Performance Enhancement’ en is een
uitgebreide, systematische en geïntegreerde trainingsaanpak die poogt alle componenten die nodig zijn voor een atleet om het presteren en functioneren te verbeteren en blessures te voorkomen.
Functionaliteit in sport betekent bewegen op een integrale manier in meerdere beweegvlakken gebruik makend van versnelling, vertraging en stabilisatie.
Het trainen in meerdere beweegvlakken bereidt de atleet goed voor, voorkomt onnodige blessures en leidt tot een hoger rendement. Binnen deze vorm van training kijk ik met het oog van een sportdocent naar de specifieke, technische uitvoering binnen de gekozen sport en de disbalansen, die belemmering in de uitvoering creëren. We verstevigen de structuur van het bewegingsapparaat en de synergetische werking van de spieren rondom deze beweging.

Herstellen van een blessure

Lukt het niet om mee te komen in uw wekelijkse competitie door een terugkomende blessure? Ik kan u helpen om beter voorbereid aan de wedstrijd te beginnen en streef er naar de adviezen van uw arts of fysiotherapeut te complimenteren. Ik hanteer hierbij 3 fasen. Fase 1 zorgt voor een continuering en versterking van de omliggende niet-getraumatiseerde gebieden. Zodat er zo min mogelijk afbraak van spierfunctionaliteit en kracht ontstaat terwijl het trauma gebied kan herstellen.

 

Een betere functionaliteit

Zodra pijnvrij bewegen mogelijk is gaan we naar fase 2, het herstel in kracht. Deze fase zorgt voor een betere doorbloeding en bevordert het herstelproces terwijl het trauma gebied terug gebracht wordt naar een betere functionele capaciteit en stress op het gewricht beperkt blijft. Fase 3 brengt u terug of voorbij het krachtniveau wat u had en wordt het accent gelegd op een vergroting van het uithoudingsvermogen en voorbereiding op competitie.

Een betere techniek

U gebruikt uw lichaam dagelijks op een bepaalde manier. Een slechte houding of beperkt bewegen kan leiden tot een disbalans in het bewegingsapparaat, wat leidt tot een verminderde of zelfs verstoorde motoriek. Dit heeft invloed op het functioneel sporten en kan leiden tot blessures. Door mijn sportkennis te combineren met de inzichten als specialistisch trainer kan ik er voor zorgen dat uw techniek uiteindelijk verbetert, of dat nu een tennisslag, golfswing, borstcrawl of een looptechniek is. Hiervoor gaan we uiteindelijk samen naar de bewuste baan, veld of bad.

CertifiedPersonalTraining.nl

Meer informatie

Neem contact op met mij voor een vrijblijvend gesprek, dan leg ik je de mogelijkheden en werkwijze voor.